Ni prijetno, če imamo plesen v stanovanju, ker je grdo in zdravju škodljivo. Bivanje v takem prostoru poškoduje dihala, če je plesni veliko v prostoru plesen tudi vdihavamo.

Plesen v stanovanju moramo čimprej odstraniti to pa lahko naredimo na več načinov za odstranjevanje plesni.

Kako odstranimo plesen v stanovanju

Kako izgleda plesen v stanovanju

Pri nas naredimo to tako, da plesen najprej obrišemo najprej s suho in kasneje še z mokro krpo, da plesen odstranimo površinsko na takšen način kakor gre najbolj. Brušenje ni potrebno, ker plesni ne moramo na tak način odstraniti. V trgovini se dobijo pripravki, ki so za odstranjevanje plesni v obliki ” šprice pumpice” ki ta pripravek po špricamo po steni, da ga stena opije v globino mi včasih uporabimo Arekina to je belilo za perilo je tudi odličen za odstranjevanje plesni. Ko se stena malo posuši ta postopek lahko ponovimo lahko še večkrat. Na posušeno steno nato stanovanje ali sobo prebelimo in bi moglo biti v redu za leto ali dve. Tako odstranimo plesen v stanovanju le začasno, ker ima plesen še vedno pogoje v prostoru, da se na novo ustvari.

Plesen v stanovanju se naredi zaradi velike količine vlage v prostoru ali slabe izolacije na steni. Če je stena brez izolacije ali ima izolacijo zelo slabo se v jesenskem in zimskem času zelo rada ustvari zaradi prevelike temperaturne razlike, ki se ustvari na steni ker je temperatura v stanovanju okoli 20 stopinj Celzija in zunaj minus 10 ali več stopinj Celzija Tako stena zaradi slabe izolacije in prevelike temperaturne razlike začne kondenzirati in s tem se začne ustvarjati plesen v stanovanju na zunanjih zidovih.

Dolgotrajnejša plesen pa nam lahko zidove tako poškoduje, da lahko začne odstopati tudi omet iz zidu.

Obstaja še več načinov kako odstranimo plesen ampak to je preizkušen način katerega uporabljamo mi pri odstranjevenju plesni, če pa se vam plesen večkrat pojavi pa morate začeti razmišljati o izolaciji na zunanjih stenah.