Pleskanje sten je dobro narediti večkrat, da se prostori osvežijo.

Če potrebujete pleskanje sten nas pokličite na telefon 041 580 625

Priprava stene 

Najbolj pomembno pri pripravi stene za pleskanje je podlaga, ki jo moramo predhodno pripraviti do ustrezne kvalitete. Zgoraj na posnetku je bilo potrebnega malo več znanja pri pripravi podlage ker je bila to starejša zelo slaba podlaga tako, da se je že vse delno luščilo in smo morali vse najprej po strugati  kar pa ni bilo lahko, ker na nekaterih mestih je šlo vse brez problema stran, na nekaterih mestih pa je šlo malo težje smo morali s posebno lopatico kar na trdo postrgati iz stene nekatere predele pa smo morali zmočiti z vodo, da so se lažje odstranile. Nekaj sten smo pa morali tudi oprati staro barvo iz nje kar se pa najlažje naredi z gobico za pranje avtomobilov. To se dela zelo redko ampak če je potrebno moramo tudi prati steno. 

To je bil kar velik projekt tako da te na koncu službe zelo boli roka od struganja barve. Ko se to vse skupaj posuši je v naslednji fazi premaz z akrilno emulzijo, ki jo redčimo po navadi ena proti ena z vodo. S tako emulzijo moramo stene in stropove namazati mi to delamo kar z valjčkom za beljenje. Tak nanos emulzije je zelo zahtevno ker zelo prši iz valjčka ker je emulzija zelo redka. Nekateri emulzijo tudi škropijo po steni kar s škropilnico kar pa je manj kvalitetno.

Ko se emulzija osuši je stena pripravljena za naslednjo fazo. Če je bilo kje prej plesnivo tam namažemo s sredstvom proti plesni kar je po navadi klor samo po navadi ga kupimo pod kakim drugim imenom kot naprimer Cloks ali kaj podobno da uniči algi in s tem prepreči nadaljno plesnenje. Pri grobem struganju barve pride tudi do takšnih poškodb, da moramo veje poškodbe ali luknje  najprej popraviti z mavcem naslednja faza je kitanje z debelo slojnim kitom en nanos, drugi nanos pa z tanko slojnim kitom. Postopke kitanja sten imate že napisane na spletni strani.

Po navadi je odvisno od temperature v prostorih koliko časa traja sušenje kita, ki je primeren za brušenje in če kit ni dovolj suh je se naredijo risi od brušenja in takrat ne smemo brusiti, ker potem lahko naredimo več škode kot pa koristi. Pri 20 stopinjah v prostoru se kit posuši že za dan ali dva, če pa je v prostoru manj stopinj 5 ali 10 stopinj pa je to več dni lahko tudi teden ali dva. Kit brusimo z brusnim papirjem, ki ima granulacijo 120. Sedaj pa sledi še sesanje praha od brušenja vse temeljito po sesamo, da potem pri pleskanju sten ne mešamo prah in barvo.