Nihče ne najame slikopleskarja zato, da bi le-ta slabo opravil svoje delo. Vsak si želi profesionalca, nekoga, ki bo od začetka do konca svoje delo odlično opravil. Še najbolj od vsega pa si želite rezultate, ki jih boste lahko s ponosom pokazali.

Nekatera pleskarska dela so res prezahtevna, da bi se jih lotili sami. Preden torej posežete po rumenih straneh telefonskega imenika ali v roke vzamete kupon za pleskanje, ki ste ga pred tednom dni dobili v svoj poštni nabiralnik, se ustavite in dobro razmislite. Premislite najprej o tem, kakšne so vaše potrebe in zahteve. Koliko sten v stanovanju bo potrebno prepleskati? Bo to ena soba, dve ali pa kar cela hiša? Kako težko bo to opravilo? So stene in stropi poškodovani, je na stenah plesen in podobno?

Ustna priporočila so najboljša priporočila

Ko boste dobili približno oceno o tem, kako zahtevno bo slikopleskarsko opravilo, premislite o tem, katerega profesionalnega mojstra bi najeli. Pri tem so ustna priporočila res vredna zlata. Morda ste imeli srečo, da ste dobrega mojstra spoznali že v preteklosti, morda pa vam je ravno prejšnji mesec znanka s ponosom pripovedovala, kako čudovit dom ima in kako zelo je bila zadovoljna s pleskarskimi storitvami. Zato povprašajte naokrog svoje prijatelje, sosede, znance in druge, če morda lahko priporočijo dobrega pleskarja.

Osebni intervju je prav tako pomemben

Ugledno slikopleskarsko podjetje bo pred samim pleskanjem na vaš dom poslalo svojega predstavnika. Ta si bo ogledal prostore, natančno ocenil, koliko dela bo potrebnega ter koliko barve bodo potrebovali, nato pa vam bo podjetje izdalo predračun. Ta čas izkoristite za to, da izveste čim več o podjetju, ki ga boste najeli. Nekaj pomembnih podatkov si prav gotovo lahko preberete tudi na internetu, še več pa jih boste dobili kar v živo. Tako se pozanimajte o naslednjih pomembnih stvareh:

  • Koliko časa se podjetje že ukvarja s pleskanjem?
  • Kakšne so njihove reference?
  • Ali imajo vsa potrebna delovna dovoljenja?
  • Kako natančni so pri svojem delu?
  • Kako je z zavarovanjem in kako je z garancijo?
  • Bodo pleskarska dela opravili sami ali pa bodo morda vključili tudi kakšne podizvajalce?
  • Kakšne barve in drug potreben material bodo uporabili?
  • In seveda najvažnejše: kakšna bo cena njihovih storitev?

 

Pri izbiri primernega slikopleskarja upoštevajte tudi naslednje dejstvo: sploh ni nujno, da je najdražji slikopleskar tudi najboljši in obratno, cenejši slikopleskar ni nujno tudi slabši pri svojem delu. Je pa res, da cenejši ponudniki po vsej verjetnosti ne uporabljajo tako kakovostnih materialov, zato je tudi kakovost njihovega dela lahko precej vprašljiva.

 

Ko boste izbrali svojega slikopleskarja in dobili predračun, pred pričetkom dela preverite še cene drugih ponudnikov za enake storitve. Do prevelikih cenovnih odstopanj namreč ne sme priti. Bodite pozorni tudi na to, da slikopleskar med delom materialov ne bo zamenjal za cenejše. In še zadnji nasvet: storitve nikar ne plačajte prej, dokler ne boste z njo popolnoma zadovoljni. Želimo vam uspešen lov na slikopleskarskega mojstra!