Potrebujete kvalitetnega in zanesljivega izvajalca slikopleskarskih del?

Nudimo vam slikopleskarstvo in suhomontažna dela v vašem domu, stanovanju ali delavnici.

Slikopleskarstvo je dejavnost s katero se je podjetje RBT Gradbeništvo d.o.o. začelo najprej ukvarjati. Ker pa je slikopleskarstvo zelo konkurenčna dejavnost in so s časom začele padati cene smo se pa odločili, da naše dejavnosti širimo na več dejavnosti in zraven dodamo tudi suhomontažna dela.

Dejavnosti smo dobro povezali tako da večkrat naredimo v kompletu obe dejavnosti.

Tudi danes dejavnost slikopleskarstvo še vedno upravljamo in vam ponujamo storitev za slikopleskarstvo. To je kitanje sten in stropov, brušenje sten in stropov, bandažiranje mavčnih plošč, beljenje prostorov z različnimi barvami in barvnimi niansami. Nudimo vam tudi barvanje oken, vrat, radiatorjev in radiatorskih cevi, tudi barvanje vse vrste kovin in lesa, barvanje napušča, barvanje fasade. Za malo bolj zahtevne stranke pa tudi kakšne stenske dekoracije in dekorativni premazi.

Naše cene za slikopleskarstvo pa so nizke v primerjavi z kvaliteto, ki vam jo nudimo ali naredimo. Če pa vas še kaj zanima o izdelavi ali kakšni drugi stvari za slikopleskarstvo pa vam bomo odgovorili po telefonu, če nas pokličete na številki 041 580 625

Po izvedbi dela pa za sabo počistimo tako, da za nami nimate kasneje nobenega čiščenja ostankov barve ali kaj podobnega po parketu ali ploščicah.

SLIKOPLESKARSTVO – VEČ KOT LE UMETNOST

Slikopleskarstvo je stara dejavnost. Že pračlovek je risal na stene bivališč in na stene prvih skupnih prostorov, tako da lahko začetke barvanja in grafičnega urejanja prostorov in zgradb lahko mirno postavimo v prazgodovino. Z razvojem človeka se je vzporedno razvijala tudi umetnost in gradbeništvo. Ljudje so se iz jam preselili v bivališča, ki so jih zgradili sami. In tudi na stene teh so ustvarjali umetniške podobe ter jih obarvali v prijetne barve, ki so jih dobili z mešanjem naravnih barvil. Podobe na stenah so predstavljale v prvi vrsti dogodke časa, v katerem so nastale.

Z razvojem gradbeništva se je razvijalo tudi sobno slikarstvo. Ustvarjanje fresk je tako začelo posegati še v druge dimenzije. V ospredju je silil tudi estetski in  tudi zaščitni  pomen. Tehnike nanosa naravnih barv so bile tako enkratne, da so se slike in freske ohranile tisočletja. Nekatere skrivnosti nanosa barv in tehnik še vedno niso odkrite. V današnjem času se z dekoracijo prostorov in freskami ukvarja sobo slikarstvo. Tehnike nanosa, materiali, število barvnih odtenkov in tehnik prenosa slik na steno ponujajo danes neomejene možnosti pri dekoraciji prostorov in zunanjosti zgradb.

Slikopleskarstvo se danes ukvarja tako s tehnikami nanosa, glede na uporabo primernimi materiali, kot tudi z barvnimi odtenki, dekoracijo in prenosom podob na površino prostora.

V zadnjem času pa je slikopleskarstvo doživelo še posebej velik razmah. Od slikanja sten, pleskanja oken, stropov in tal, vrat je prešla k bolj zahtevnim tehnikam in oblikam. Ob izvajanju slikopleskarskih del potrebujemo vedno več znanja, izkušnje, spretnosti in navsezadnje tudi umetniške žilice.

Slikopleskar mora torej s svojim znanjem in spretnostjo izpolniti želje in pričakovanja načrtovalca in naročnika. Poleg neoporečne izvedbe njegov izdelek kaže tudi določeno estetsko vrednost. Pogosto je prav on tisti, ki bo informiral naročnika o možni izvedbi del in mu pri tem tudi svetoval. Poznati mora tudi načrte, jih znati brati ali jih deloma izdelovati tudi sam. Seveda mora poznati materiale, s katerimi in na katerih bo delal. Obvladati mora ročne spretnosti in veščine ter imeti občutek za natančno delo. Teoretično znanje zajema teoretično risanje, gradiva, likovni pouk in poznavanje tehnoloških procesov.

Slikopleskarstvo je postalo torej več kot le umetnost.