Za kitanje sten in stropov se odloči po večini vsak, ker so stene tako veliko lepše in zelo malo je takih kateri ometane stene samo prebelijo razen v kakšni kleti za shrambo. Poznamo več postopkov, ki jih moramo vedeti pred začetkom.

Kitanje sten podlaga:

Pred začetkom kitanja sten moramo najprej imeti dobro trdno in suho podlago. Na na novo ometane površine lahko kitamo tudi brez predhodnega nanosa emulzije. Na betonske površine in na površine s slabo podlago pa moramo obvezno premazat z akril emulzijo. Pred premazom pa obvezno odstranimo vse barvne sloje, ki se slabo držijo stene (struganje barve). Vedeti moramo, da mora stena držati material dovolj dobro, da se kasneje ne lušči še posebno v kakih kuhinjah ali kopalnicah, ki je veliko vlage se najprej pokažejo razpoke ali luščenje.

Kitanje sten postopek:

Kitanje ometanih sten se po večini kita z dvema nanosoma kita, ker prvi nanos kita stena malo posrka vase tako, da drugi sloj kita potem zgladi še na fino. Kitanje sten z dvema nanosi kita je najbolje da se križajo nanosi prvi nanos kita pobiramo prečno in drugi nanos kita pobiramo navpično. Tako se najbolje zapolnijo vse luknjice, ki še ostanejo po prvem nanosu. Kitamo lahko ročno z nerjavečo gladilko ali pa s strojnim vbrizgavanjem kita. Pri strojnem vbrizgavanju je običajno nanos debelejši zato je slabša podlaga že lahko problem.

Kitanje sten nasveti:

Za fino kitanje sten priporočamo kit v vedrih Jubolin P25 ali Jubolin P50. Dobri pa so tudi kiti v žakljih odvisno kakšno potrebo izvedbe imate.

Kitanje sten cena:

Cena za kitanje sten je odvisna od podlage koliko je podlaga groba.

Za dvakratni nanos kita na fino podlago je cena okoli 2,5 eur za kvadratni meter naprej. Cena pa se ponavadi lahko razlikuje od izvajalcev pa odvisna je tudi od vrste materialov, ki jih uporabljajo za nanos.

Kandidate za kitanje sten pa preverite med zaposlitvami (klik)